Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neplatí alimenty

DĚČÍNSKO - Na výživném žena dluží desítky tisíc; Vykradené chatky... 

Neplatí alimenty

     Z přečinu zanedbání povinné výživy je podezřelá žena, která neplatí výživné na svých pět nezletilých dětí. Ačkoliv má podle pravomocného rozhodnutí soudu přispívat na výživu svých dětí, které jsou v péči pěstounů, žádné peníze úřadům už více jak dva roky neposílá. Na výživném dluží přes 58 tisíc korun, pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až roční vězení.

Vykradené chatky

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v katastru obce Krásná Lípa vloupal do rekreační chatky. Po rozbití okna vnikl do objektu a odcizil fotoaparát, kosmetiku a další věci, celkovou škodu vyčíslil oznamovatel na téměř sedm tisíc korun.

     V nedaleké městské části pak došlo k dalšímu vloupání do rekreační chatky, ze které zmizel notebook a batoh, škoda je v tomto případě 26 tisíc korun. Policisté v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, budou se zabývat i verzí, že má oba skutky na svědomí stejný pachatel, kterému v případě dopadení hrozí až tříleté vězení.

Auto není trezor

    Výlet do Hřenska se prodražil rodině, která nechala své auto zaparkované u silnice. Než se vrátili z procházky, neznámý zloděj rozbil boční okno a z vozidla ukradl dva batohy, peněženky s doklady a platební kartou, dva mobily a sluchátka. Oznamovatel vyčíslil celkovou škodu na téměř 18 tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po odcizených věcech i pachateli pátrají.

13. srpna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem