Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neplatí alimenty

DĚČÍNSKO - Za neplacení výživného hrozí i vězení; Z domu zmizely hodiny; Řídili se zákazem a pod vlivem drog... 

Neplatí alimenty

     Až roční trest odnětí svobody hrozí muži, který v rozporu s pravomocným rozhodnutím soudu neplatí alimenty na své nezletilé dítě. Dlužná částka činí už čtyřiadvacet tisíc korun, muž byl obviněn z přečinu zanedbání povinné výživy, vyšetřován je na svobodě.

     Ze stejného přečinu je podezřelá i žena, která neplní vyživovací povinnost na své dvě děti svěřené do pěstounské péče. I ona už dluží přes dvacet čtyři tisíc korun a v uplynulých dnech byla obviněna.

Z domu zmizely hodiny

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se ve Varnsdorfu vloupal do neobývaného domu, který prohledal a odcizil z něj kyvadlové hodiny v hodnotě dvacet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, zloději hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

Řídili se zákazem a pod vlivem drog

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 37letý muž, kterého v Děčíně zastavila policejní hlídka. Při lustraci policisté zjistili, že má muž ústeckým soudem a také magistrátem uloženy dva zákazy činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Navíc měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, pokud případ skončí u soudu, hrozí muži až dva roky za mřížemi.

     Stejného protiprávního jednání se dopustil i 29letý řidič, kterého zastavili policisté v Chřibské. Muž má pražským soudem a mladoboleslavským magistrátem uloženy dva zákazy řízení motorových vozidel, i on měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle.

Nechal si cizí majetek

     Z přečinu zatajení nálezu je podezřelý neznámý pachatel, který v Rumburku našel pánskou tašku, ve které měl majitel mobilní telefon, peněženku s doklady a finanční hotovost. Věci v celkové hodnotě přes čtyřiadvacet tisíc korun v rozporu se zákonem neodevzdal, čímž se dopustil přečinu, za který trestní zákoník stanoví až roční rok vězení.

10. května 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem