Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neplacení výživného

KUTNOHORSKO – V případě odsouzení hrozí za takové jednání až roční trest odnětí svobody. 

Policisté v uplynulých dnech sdělili šestatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu Zanedbání povinné výživy. Podezřelý „tatínek“ zapomíná na své dvě nezletilé dcery. Od srpna 2016 do současné doby neplní řádně svou vyživovací povinnost, ačkoli mu bylo Okresním soudem v Kutné Hoře určeno přispívat na obě děti celkem 3 tisíce korun měsíčně k rukám matky. V současné době dluží nejméně 36 tisíc korun.

Na své nezletilé syny z Kutné Hory zapomíná třiatřicetiletý muž. Od června letošního roku do současné doby neplní řádně svou vyživovací povinnost, ačkoli mu bylo Okresním soudem v Kutné hoře určeno přispívat celkem na obě děti 550,-Kč. V současné době dluží nejméně 2.750,-Kč.

V dalším případě zapomíná na své dvě nezletilé dcery z Kutnohorska šestatřicetiletý „tatínek“ ten od června letošního roku do současné doby neplní řádně svou vyživovací povinnost. Okresním soudem v Kutné Hoře mu bylo určeno přispívat na obě děti celkem 3 tisíce korun měsíčně k rukám matky. V současné době dluží nejméně 15 tisíc korun.

Kdo neplní, byť z nedbalosti, svou zákonnou povinnost vyživovat nebo zaopatřovat jiného po dobu delší než čtyři měsíce, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
17. října 2017

vytisknout  e-mailem