Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Neoprávněné vniknutí do budovy - aktualizace

Policisté v noci vyjížděli na oznámení, že do usedlosti Šatovka neoprávněně vnikly osoby. 

V průběhu večera a noci policisté řešili oznámení, že do usedlosti Šatovka v Praze 6 neoprávněně vnikly cizí osoby. Přibližně deset jich uteklo na střechu, kde se ukryly a odmítaly slézt. Policisté s nimi komunikovali a snažili se je přesvědčit, aby slezly. Následovaly zákonné výzvy, které však také neuposlechly. Tato komunikace probíhala i přes výškovou plošinu ve spolupráci s hasičským záchranným sborem.

Velitel zásahu v průběh noci rozhodl, že v tuto chvíli není z taktického a bezpečnostního hlediska vhodné provést zákrok. Rozhodl, že objekt budou policisté střežit, aby tam nemohly neoprávněně vniknout další osoby.

Na místě se celou dobu nacházel starosta Prahy 6, jejímž majetkem usedlost je. O věci byl také informován státní zástupce. Právní kvalifikace případu zatím nebyla stanovena.

por. Bc. Jan Daněk – 10. 2. 2018

Aktualizace 11. 2. 2018  – Z pokynu státního zástupce byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin neoprávněný zásah do práv k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru. V průběhu dnešního dne byly znovu prověřeny možnosti případného zásahu proti osobám na střeše a bylo rozhodnuto, že zásah v tuto chvíli nebude z bezpečnostních a taktických důvodů proveden.

por. Bc. Jan Daněk - 11. 2. 2018

Aktualizace 12. 2. 2018 - V tuto chvíli opustily dobrovolně střechu budovy další dvě osoby, žena a muž. Obě osoby policisté v souladu se zákonem zadželi a převáží je na policejní služebnu k provedení nezbytných úkonů. V součtu tedy dnes opustily střechu budovy v Šáreckém údolí, prozatím, celkme tři osoby.

por. Mgr. Tomáš Hulan - 12. 2. 2018

vytisknout  e-mailem