Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Neoprávněné tankování

HRADECKO - Muž si pro sebe natankoval tisíce litrů nafty. 

Vyšetřovatel z oddělení hospodářské kriminality v minulém týdnu ukončil návrhem na podání obžaloby případ krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku.
Obviněný muž, jako bývalý zaměstnanec jedné pražské distribuční společnosti s pobočkou v Hradci Králové během jednoho roku v 133 případech použil neoprávněně tankovací kartu k natankování více jak 8,3 tisíce litrů nafty. Společnosti tak způsobil škodu za téměř 260 tisíc korun. K nejasnostem ve vyúčtování přišla firma při hloubkové inventuře, kdy oznámila podezření na krádež karty, ke které mělo dojít v červenci loňského roku, a měla být zneužita jen v 82 případech. Policisté však následným šetřením, výslechy i prověřením bezpečnostních kamer u benzinových pump zjistili, že karta byla zneužívána již půl roku předtím a tím samým člověkem.
Třiadvacetiletému muži, který při ukončení pracovního poměru nevrátil zaměstnavateli tankovací kartu, hrozí za trestné činy krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku trest odnětí svobody od 1 roku do 5 let.

por. Iva Kormošová
25.9.2020, 12.30

vytisknout  e-mailem