Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Neoprávněné odběry energie

Novojičínsko - V těchto dnech prověřujeme další z mnoha případů krádeží elektrické energie. 

Stejně jako v jiných případech se majitelé bytu a domu neoprávněným zásahem do elektrické sítě připojili mimo měřící zařízení na rozvodnou síť. 
Muž v Příboře spojil vodiče mimo elektroměr a v době minimálně od konce roku 2011 do současnosti odebíral elektřinu v bytě k běžnému užívání.
Další muž ve Skotnici, majitel rodinného domu, na začátku loňského roku 2012 přemostil hlavní přívod, který svedl do sklepa domu a pomocí samostatného rozvodu napojil k odběru celý svůj dům. Také on odebíral elektrickou energii neoprávněně až do současnosti.
Ve všech případech prověřujeme jednání pachatelů s podezřením ze spáchání přečinu krádež.


Rozebírali a kradli oplocení

Dva muže ve věku 40 a 30let z Havířova prověřujeme pro podezření z přečinu krádež. V měsíci lednu jsme je zadrželi při krádeži železného oplocení v bývalém vojenském areálu v Bartošovicích. Původně jsme věc řešili jako přestupek proti majetku. Vzhledem k vyčíslení škody poškozenou fimou jsme věc překvalifikovali na přečin krádeže. Jednáním pachatelů měla firmě vzniknout škoda ve výši více jak 25tisíc korun.

Kradl kabely a měděné svody

Od měsíce března letošního roku minimálně ve třech případech odcizil 20letý muž z Nového Jičína elektrické kabely. Jednou odcizil kabel z areálu firmy a ve dvou případech vnikl na pozemek rodinných domů v Novém Jičíně. Odcizené kabely vypaloval a odevzdával do sběrných surovin.
Podezřelého prověřujeme také z dalších krádeží měděných svodů z budovy v Šenově u Nového Jičína a krádeží kabelů z areálu elektro firmy. Tohoto jednání se měl dopouštět společně s dalším pachatelem.


Tisková zpráva ze dne 25.4.2013

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem