Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Neoplatí se nechávat věci v autech.

VSETÍNSKO: Policisté nadále řeší dvě sobotní vloupání do aut. 

Ve Valašském Meziříčí pracují policisté nadále na zjištění okolností dvou sobotních vloupání do aut. Celková škoda přesáhla padesát tisíc korun.

V noci z pátku na sobotu došlo ve Valašském Meziříčí ke dvěma vloupáním do vozidel. V jednom případě se jednalo o dodávku tovární značky Ford. Zloděj se do vnitřních prostor dostal po vypáčení obložení výplně levého předního okna. Z dodávky potom zmizel notebook i s pracovními programy. Škoda firmě z okresu Znojmo činí padesát tisíc korun.

Dalším vykradeným autem byla Škoda Octavia stojící několik set metrů od prvního případu. Do Oktávky se zloděj dostal po vypáčení zámku dveří do zavazadlového prostoru. Z něj se ztratila taška s tenisovými raketami. Místnímu jednadvacetiletému majiteli vznikla škoda přesahující sedm tisíc korun.

V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin krádež a v případě dodávky i pro trestný čin poškození cizí věci. Nadále zjišťují informace, které by je dovedly k pachatelům těchto skutků nebo k odcizeným věcem.

V letošním roce řeší policisté v okrese Vsetín téměř tři desítky případů, kdy cílem zloděje byly věci v autech nebo pohonné hmoty či součástky vozidla. Upozorňují, že zloději často využívají příležitosti, kdy majitel vozidla opomene nějaké preventivní opatření. Před odchodem nezkontroluje řádné uzamknutí vozidla a uzavření dveří a oken. Ponechá ve vozidle a to i na viditelném místě cennost, jakou jsou peněženky, mobilní telefony nebo kabelky. Vozidlo parkuje na nepřehledném místě bez osvětlení.

15. července 2019, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem