Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neodolali příležitosti

DĚČÍN - Sáhli po telefonu, uskladněných věcech i důvěřivosti druhého ... 

Svedla ho příležitost

DĚČÍN – V závěru letošního května zaujal návštěvníka děčínského baru volně odložený mobilní telefon. Jeho majitel jej zanechal na barovém pultu zhruba půl hodinky, čehož využil devětatřicetiletý muž a aparát zn. Sony Xperia si vzal. Majitel vyčíslil škodu na částku přesahující čtyři tisíce českých korun. Od šestadvacátého září letošního roku policisté prověřovali všechny získané informace.  Výsledkem je zkrácené přípravné řízení a sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže devětatřicetiletému muži z Děčína.

Příště raději jinak

DĚČÍN - Zářijový incident na děčínské autobusové zastávce v Želenicích má dohru v podobě zkráceného přípravného řízení pro přečin výtržnictví. Děčínští policisté v uplynulých týdnech prověřovali případ vzájemného slovního konfliktu tří osob ze soboty čtyřiadvacátého září, který o chvilku později přerostl v ohrožování přítomné dvojice  zavřeným nožem a výhrůžkami naznačujícími útok proti jejich  životu a zdraví. Mladík v současné chvíli čelí sdělení podezření z výše uvedeného přečinu.

Zařídil se po svém

KRÁSNÁ LÍPA –  Pod drobnohledem rumburských policistů skončily čtyři případy vloupání do rekreačních objektů  ve šluknovském výběžku. V období od srpna do začátku letošního října obviněný muž navštívil čtyři objekty, ze kterých odnesl všechno možné. Především věci, které se dají dobře zpeněžit. Mezi chybějícími věcmi např. motocykl, čerpadla, nádobí, elektronika, nářadí a mnoho dalšího.  Součtem všech chybějících a poničených položek vyvstala v policejním protokolu částka přesahující 224 tisíc českých korun. Odhalený muž se ke všem skutkům doznal. V těchto dnech již čelí trestnímu stíhání pro přečin krádeže, porušení domovní svobody a poškození cizí věci. O jeho dalších krocích rozhodne soud.

Důvěřuj, ale prověřuj !

DĚČÍN – Děčínští policisté byli v polovině letošního srpna vyzváni k prověření všech okolností vztahujících se k možnému přečinu podvodu a krádeže. Mladý muž před časem potkal svého známého, který se na něj obrátil s prosbou, že je v tíživé životní situaci a potřebuje pomoc. Jeho pomoc měla spočívat v uzavření několika smluv o úvěrech a půjčce na elektroniku a čerpání finanční hotovosti. Oznamovatel s důvěrou vyšel známému vstříc. Dnes čelí nesplacených závazkům ve výši necelých padesáti tisíc českých korun. Známý si třináctého října letošního roku ústy policejního inspektora vyslechl sdělení podezření z přečinů krádeže a podvodu a k případům se odmítl vyjádřit.

Děčín, 14. října  2016 

nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

 

vytisknout  e-mailem