Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nenapravitelný zloděj

TEPLICKO - Předchozí tresty ho nepoučily; Krádež cigaret objasněna; Povedený synáček... 

Nepoučitelný zloděj

     Až na tři roky může poslat soudce zpátky do vězení v minulosti devětkrát odsouzeného 33letého recidivistu, který si zjevně z předchozích trestů nevzal ponaučení a dál páchá majetkovou trestnou činnost. Je podezřelý, že se začátkem září vloupal v Teplicích do zaparkovaného vozidla značky Peugeot, které odcizil a následně rozebral na díly, které prodal do sběrny. Společně s 24letým komplicem, který už má za sebou sedm odsuzujících rozsudků, pak v Oldřichově odcizili ze zaparkovaného náklaďáku autobaterie, další auto zase ukradl sám v Újezdečku a zrovna ho s „parťákem“ rozebíral, když je při tom chytila policejní hlídka. To ho ale neodradilo od dalších krádeží.

     O několik dní později chtěl ukrást další auto, v tomto případě ale nebyl úspěšný, protože se mu nepodařilo nastartovat, a tak z místa činu odešel s nepořízenou. Minulý týden vnikl v Teplicích do auta, ze kterého odcizil pojistky, zapalovač a parfém, o několik ulic dál se pak vloupal do dalšího vozidla, ze kterého si odnesl brýle, skládací deštník, autolékárničku, sadu žárovek, reflexní vestu, a další drobnosti za necelé tři tisícovky. Oba recidivisté byli obviněni z přečinu krádeže, starší pak i z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, oba jsou vyšetřováni na svobodě.

 

Krádež cigaret objasněna

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat v minulosti čtyřikrát odsouzený recidivista, který minulý týden kradl na benzínce v Bílině. Nechal si na prodejní pult vyskládat tabákové výrobky, které mu prodavačka dala do tašky, pak ji požádal ještě o jedno balení tabáku, a když se žena otočila k regálu, tašku s cigaretami v hodnotě téměř 1200 korun vzal a z provozovny utekl. Policisté během několika dní zjistili jeho totožnost a lapkovi sdělili podezření z přečinu, za který mu hrozí až tříleté vězení.

 

Povedený synáček

     Vlastní matku okradl 31letý muž, kterého vzala k sobě domů, protože neměl kde bydlet. Odvděčil se tím, že se v době matčiny nepřítomnosti vloupal do její zamčené ložnice, ze které odcizil notebook, který obratem prodal do zastavárny. U výslechu se ke krádeži přiznal, pokud se případ dostane až před soud, může jít muž za spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody až na tři roky do vězení.

 

Vykradený autobus

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do zaparkovaného autobusu. Odnesl si s sebou peníze z pokladny, značkové sluneční brýle a tablet, celková škoda byla vyčíslena na více jak dvanáct tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

 

30. 9. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem