Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Neměli roušky, pili na veřejnosti alkohol

Ostrava - byli agresivní, skončili na záchytné stanici 

Přes víkend jsme zaznamenali v internetovém prostředí zveřejněné video zachycující policisty v Ostravě na ulici Plzeňská. Policisté zde v rámci běžného výkonu služby řešili porušování vládních opatření.

V této nelehké situaci policisté pracují na maximum, aby ochránili všechny spoluobčany, jejich majetek, zdraví a hlavně životy. V našem kraji je přes tři sta obyvatel nakažených koronavirem. Policisté v rámci kraje kontrolují dodržování opatření Ministerstva zdravotnictví a to jak při běžném výkonu služby, tak při akcích zaměřených na tuto oblast. Sami nasazují vlastní životy při jednání s osobami, které mimořádná opatření nerespektují.

V pátek 3. dubna 2020 v odpoledních hodinách motorizovaná hlídka policistů zaznamenala v Ostravě na ulici Plzeňská dvě osoby, které nedodržovaly vládní nařízení. Byly bez ochrany dýchacích cest a popíjely poblíž frekventované autobusové zastávky, kde se nacházeli další lidé, alkoholické nápoje. Svým jednáním dvojice ohrožovala všechny přítomné. Jednalo se o dva muže ve věku 55 a 58 let. Policisté okamžitě zareagovali a vyzvali muže k respektování mimořádné opatření, na což nereagovali a začali být agresivní. Policisté museli použít donucovací prostředky a oba zajistit. Při dechové zkoušce u obou mužů naměřili pozitivní hodnoty a to přes 2 promile alkoholu v dechu. Oba byli převezeni na záchytnou stanici k vystřízlivění a jsou podezřelí z přestupkového jednání.

mjr. Bc. Pavla Jiroušková

6. dubna 2020

vytisknout  e-mailem