Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nemá peníze ani motorku

KLADENSKO – Za motocykl zaplatil přes tři sta tisíc. 

Kladenská policie šetří další případ podvodu na internetu, jehož obětí se stal jedenačtyřicetiletý muž. Ten v první polovině prázdnin objevil na internetu inzerát týkající se prodeje motocyklu zn. Ducati Multistrada 1260 S Grand Tour. E-mailem a před sociální sítě začal komunikovat s prodejcem, jehož mailová adresa byla zaregistrována v Německu. Dne 16. července 2021 se s prodávajícím dohodl, že mu zašle finanční hotovost převodem na účet. Zaslání uskutečnil ve dvou platbách a to 2. 8. 2021 převedl 150.000,- Kč a 6. 8. 2021 151.291,- Kč.

V následujících dnech vznikl na straně prodejce problém s dovezením motocyklu do České republiky a od 25. srpna 2021 s oznamovatelem vůbec nekomunikuje. Motocykl nebyl do dnešního dne dodán a finanční hotovost také prodávající nevrátil.

Skutek je prošetřován jako přečin podvodu a pachateli hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Vzhledem k nárůstu této trestné činnosti důrazně upozorňujeme občany, aby nereflektovali na podobné nabídky a neposílali finanční prostředky neznámým lidem. Tato trestná činnost se velice složitě objasňuje a peníze, které se dostanou do rukou podvodníků, nezíská poškozený zpět v 99 procentech.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
9. září 2021

vytisknout  e-mailem