Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Nemá opici ani peníze

CHRUDIMSKO – Ze 13 tisíc korun se částka postupně navyšovala až na téměř 50 tisíc korun. 

V minulých dnech kolegové ze Skutče přijali oznámení od ženy, která se stala obětí internetového podvodu. Podvedenou ženu na začátku února letošního roku zaujal na internetovém portále inzerát nabízející mládě opice kapucínské. S prodávajícím se 26letá žena spojila prostřednictvím emailové komunikace a domluvili se na platbě přesahující 13 tisíc korun. Následně se inzerující prostřednictvím komunikační aplikace se zájemkyní spojil s tím, že je potřeba ještě zaplatit i za speciální bednu na převoz. Po ženě požadoval další platbu necelých 25 tisíc korun s tím, že se má jednat z větší části o vratnou zálohu.  Obě částky, za opici i za přepravní box, tedy poslala na požadovaný účet. Tím to ale neskončilo. Dále se mělo zjistit, že opice nemá platný průkaz zvířete a zaplacené povinné pojištění. Podvedená tak odeslala dalších téměř 9 tisíc korun.
Celkem žena poslala „prodejci“ necelých 50 tisíc korun a její sen o netradičním domácím mazlíčkovi se postupem času rozplynul. Po více jak měsíci nemá ani opici, ani peníze.

Kolegové ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. Případ si převzali chrudimští kriminalisté a probíhají další úkony směřující ke ztotožnění pachatele.

V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí zatím neznámému pachateli trest odnětí svobody až na 2 roky.

9. března 2022
por. Mgr. Andrea Muzikantová
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

vytisknout  e-mailem