Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Za nelegální práci budou cizinci vyhoštěni

ZLÍNSKÝ KRAJ: Cizinecká policie vyhostí 17 cizinců. 

Uplynulý týden zahájili policisté z odboru cizinecké policie řízení o správním vyhoštění  17 cizinců, kteří pracovali ve firmě v Kroměříži bez platného povolení k zaměstnání.

Nelegálně pracující cizince zjistili policisté v jedné kroměřížské firmě koncem uplynulého týdne během kontroly, která byla zaměřená na legální zaměstnávání cizinců. Na začátku kontroly dostali policisté od manažera firmy informaci, že v podniku pracuje celkem 17 cizinců, z nichž někteří jsou zrovna v práci, a další se nachází v penzionu, kde jsou ubytovaní, jelikož mají volno. Všichni kontrolovaní cizinci předložili platné cestovní doklady Ukrajiny, kde měli víza do Polska, která je opravňovala k pobytu na území ČR na 90 dnů během období 180 dnů.

Ani jeden z kontrolovaných mužů a žen však nepředložili policistům platné povolení k zaměstnání Úřadu práce České republiky ani žádné další dokumenty, které by prokazovaly oprávněnost výkonu zaměstnání v České republice. Policisté zjistili, že cizinci pracovali v kroměřížské firmě pro slovenskou agenturu nelegálně od poloviny loňského prosince. 

Sedmnáct mužů a žen ve věku od 26 do 52 let policisté z cizinecké policie na místě zajistili a eskortovali na policejní služebny, kde jim zajistili tlumočníka a zahájili s nimi řízení o správním vyhoštění. 

Policisté z cizinecké policie vedou v těchto dnech proti cizincům řízení o správním vyhoštění, podle zákona jim hrozí vyhoštění z území členských států EU až na 5 let.

Skutečnosti, které policisté v souvislosti s výkonem práce cizinců zjistili, oznámí Státnímu úřadu inspekce práce. Ten si udělá další opatření související s nelegálním zaměstnáváním cizinců, které je v současné době negativním trendem a rovněž bude řešit postih těch, kteří výkon práce cizincům umožnili.

24. února 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem