Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Nelegální migrace za první pololetí 2012

Cizinecká policie zaznamenala v prvním pololetí letošního roku mírný nárůst nelegální migrace na našem území. 

V období od 1.1. do 30.6.2012 bylo při nelegální migraci na území ČR zjištěno celkem 1 615cizinců, což představuje nárůst o 9%. Při kontrolách ve vnitrozemí bylo odhaleno 1 582 osob (98%), zbylá 2 % cizinců byla zjištěna při nelegální migraci přes vnější schengenskou hranici, tj. na mezinárodních letištích.
Bylo zjištěno, že 166 nelegálních migrantů z celkového počtu (1 615) bylo přistiženo na našem území opakovaně.
Z hlediska státní příslušnosti představují nejpočetnější skupinu cizinců zjištěných při nelegální migraci opětovně občané Ukrajiny, s výrazným odstupem je následují občané Ruska a Vietnamu.
 
 
Během prvního pololetí roku 2012 bylo také zachyceno celkem 102 osob, které napomáhaly k nelegální migraci. V meziročním srovnání toto číslo představuje značný nárůst, a to o 64 %.
V tomto případě statistiku vedou občané České republiky, kteří k nelegální migraci nejčastěji napomáhají formou účelových sňatků, falešných přiznání otcovství a fiktivně podaných pozváním cizince. Nejvíce osob nelegálně napomáhajících k pobytu vykázalo Krajské ředitelství policie (28) Moravskoslezského kraje, Plzeňského (23) a Ústeckého (18).
 
 
Pokud jde o neregulérní cestovní doklady, těmi se při nelegálním pobytu prokázalo celkem 59 osob. Nejčastěji občané Ukrajiny a Moldavska. Nejvíce zneužívanými doklady jsou průkazy totožnosti Rumunska, Bulharska a Litvy.
 
 

vytisknout  e-mailem