Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Někteří motorkáři dorazili na autodrom v Sosnové i v dešti a nelitovali

KRAJ - Letošní ročník "Kolama dolů - učme se přežít" v Libereckém kraji 

Dne 27. května proběhla na autodromu Sosnová u České Lípy akce pro motocyklisty v rámci preventicního projektu "Kolama dolů - učme se přežít". Počasí nám v pátek ale vůbec nepřálo a do Chrastavy na Liberecku, odkud startovala spanilá jízda, přijelo jen jedenáct motorkářů. Dvanáctý účastník této akce spanilou jízdu raději oželel a přijel po své ose rovnou na autodrom do Sosnové, kde se k ostatním připojil. 

Vzhledem k tomu, že se těmto dvanácti motorkářům věnovalo po dobu několika hodin osm profesionálních  instruktorů bezpečné jízdy, proměnili jsme nevýhodu počasí ve výhodu téměř individuálního tréninku pro každého z nich. Páteční odpoledne účastníkům výcviku jistě zpříjemnila také půvabná instruktorka Bc. Eliška Coufalová, která mimo jiné vyučuje jízdu na motocyklu na Masarykově okruhu v Brně a platí ve svém oboru za velmi zkušenou profesionálku. Ta celý preventivní projekt zhodnotila následujícími slovy: "Oceňuji to, že se motocyklisté chtějí zlepšovat ve svých jízdních dovednostech a díky tomu se mohou stávat bezpečnějšími účastníky silničního provozu. Skupina, která přijela na autodrom do Sosnové, se během intenzivního výcviku posunula zase o kus dál v ovládání motocyklu, a proto mají takové projekty faktický dopad na bezpečnost na silnicích.Instruktorka Eliška Coufalová při práciinstruktorka Eliška Coufalová při výuce
 

O pátečním odpoledni se motoristé pod dohledem instruktorů zdokonalovali  například v manipulaci s motocyklem při nízkých rychlostech, což mohou využít při jízdě v kolonách, trénovali brždění , a neméně důležitá pro ně byla i jízda  v "osmičce", při níž si ověřili svou schopnost koordinace pohybu a jednotlivých ovládacích prvků motocyklu včetně  tréninku pohledu při jízdě podle pravidla "kam koukáš, tam jedeš" . Rovněž se učili výhybné manévry, jejichž zvládání je pro jejich bezpečnost velmi důležité.

Atmosféru akce zachycují fotografie včetně videa pod článkem.

2. 6. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem