Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Někteří kolegové pracují 24 hodin denně

PARDUBICE - V týdnu se jeden z polabinských policistů v době svého volna už opakovaně hlásil k profesi policisty při zadržení podezřelého. Zatímco minule dopadl pytláka, jindy při rybaření chytil zloděje střešních nosičů, tentokrát díky své místní a osobní znalosti pomohl zadržet osobu v pátrání, která pravděpodobně nedbá nařízení soudu tím, že se nedostavuje do zařízení, kde má podstupovat ambulantní léčbu. 

Volno nevolno, tento policista je policistou doslova 24 hodin denně. Jakmile muže v pátrání uviděl, vzal mobilní telefon a informoval své kolegy na lince 158, jakým směrem míří. Kolegové byli během několika minut na místě, ale když podezřelý spatřil policejní vůz, dal se na útěk. K jeho smůle vyběhl špatným směrem -  na opačné straně stál policista v civilním oděvu, což netušil do doby, než se prokázal k policejní příslušnosti, vyzval ho, aby zastavil, svedl ho na zem a následně ho předal kolegům ve službě.

Jednatřicetiletý muž byl zaskočen, kolegové ho eskortovali na policejní oddělení, vzhledem k tomu že nerespektoval nařízení soudce, je jeho trestní rejstřík obohacen o podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dvouleté vězení.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
16. května 2020

vytisknout  e-mailem