Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Některé fanoušky hokej moc nezajímá

Havířov - hokejový zápas se prolínal bitkami a výtržnostmi 

V sobotu 27. 1. proběhlo hokejové utkání mezi  mužstvy AZ Residomo a LHK Jestřábí Prostějov. Utkání sledovalo zhruba 2 800 diváků. Na začátku třetí třetiny někteří příznivci domácího mužstva a FC Baník Ostrava se pokoušeli vniknout do odděleného sektoru fanoušků hostí a vyvolat potyčky. Na stadionu jim vtom policisti zabránili, nicméně k napadání a výstržnostem došlo venku před stadionem.

Policejní výsledek sportovního utkání…

► Dva muži ve věku 42 a 33 let v průběhu hokejového utkání, v Havířově před zimním stadionem, fyzicky napadli zakročující policisty. K napadení došlo ve chvíli, kdy policisté ze stadionu vyvedli jinou osobu a pro její protiprávní jednání osobu měli v úmyslu spoutat. Oba obvinění muži v nestřeženém okamžiku, policisty napadli zezadu a utekli. Vzápětí byli policisty zadrženi. Pro svou podnapilost, dechové zkoušky u mužů přesáhly hranici dvě promile, byli oba převezeni na protialkoholní záchytnou stanici. Následující den, po jejich vystřízlivění, proti mužům bylo zahájeno trestní stíhání a byli obviněni ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě.

► Dále…ještě v sobotu havířovští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci výtržnictví. Podezřelý 29letý muž při hokejovém utkání nezjištěným způsobem vnikl do sektoru domácích, kde se snažil kopy zničit kovové pletivo oddělující sektory domácích a hostí. Snažil se dostat nahoru pletiva, což se mu nepodařilo. Policisté společně s pořadateli muže zadrželi. I nadále byl mladík agresivní a vulgární, na výzvy policistů nereagoval a neuposlechl je. Z tohoto důvodu policisté proti němu použili donucovací prostředky a výtržníkovi přiložili služební pouta. I tento „fanoušek“ musel být převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Jeho chování na sportovním utkání bude řešit příslušný správní orgán.

► Podezřelý 21letý mladík maskován kuklou, v areálu zimního stadionu AZ Havířov při hokejovém utkání, byl ve skupince lidí, kde docházelo k protiprávnímu jednání – poškozování dělícího plotu mezi fanoušky. Policisty byl vyzván k identifikaci a prokázání totožnosti. Na výzvy nereagoval a z místa incidentu se snažil odejít. Mladíka policisté zadrželi a odvezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.

► V souvislosti s hokejovým utkáním havířovští policisté zahájili úkony trestního řízení přečinu ublížení na zdraví. V průběhu zápasu zatím neznámý pachatel u turniketu jednoho ze vchodů na stadion povalil členku pořadatelské služby tak, že žena je zraněna. Po upadnutí má zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici s dosud nezjištěnou dobou léčení. Policisté zahájili úkony trestního řízení přečinu ublížení na zdraví a dělají vše pro to, aby pachatele co nejdřív identifikovali.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 29. ledna 2018
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence


Havířská 1511
735 06 Karviná – Nové Město

vytisknout  e-mailem