Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Několik vloupání během pár dnů

České Budějovice - Mladík má pravděpodobně na svědomí čtyři případy protiprávních skutků. Teď čeká na uvalení vazby. 

Velkým úspěchem za pár hodin, se mohou pochlubit českobudějovičtí kriminalisté z oddělení obecné kriminality, ve spolupráci s policisty obvodního oddělení Boršov nad Vltavou.

Úterní noci přijali boršovští policisté oznámení o provedeném vloupání do Doudlebské hospody, proto okamžitě vyjeli na místo a při ohledání místa zjistili pohyb mladého muže. Ten, když spatřil strážce pořádku, vyskočil z okna a dal se na útěk. Jeho únik z místa činu zastavili právě zmínění policisté, kteří ho zadrželi a zamezili protiprávnímu jednání. Mladík (roč. 1996) byl eskortován na služebnu.

Vyšetřováním případu dále kriminalisté zjistili, že podezřelý mladík má během března na svědomí více případů, kdy mu na základě důkazů prokázali, že se pravděpodobně vloupal do jiné restaurace na Boršovsku, kde vše prohledal a kromě finanční hotovosti odcizil i lahve s alkoholem. Dále se v jiné obci zmocnil osobního vozidla tovární značky Nissan Primera, které užíval po dobu několika hodin. S tímto vozidlem pak havaroval v obci Vrábče, kde je nechal a z místa odešel.

Zatím poslední prokázaný případ je z blízké obce krajského města, kde se mladík vloupal do příslušenství u rodinného domu, kde odcizil motorovou čtyřkolku a další věci.

Celkem majitelům a provozovatelům způsobil škodu za více jak 94 000 korun. Kriminalisté muži předali usnesení o zahájení trestního stíhání pro naplnění skutkové podstaty přečinů Krádež, Porušování domovní svobody, Poškození cizí věci a Neoprávněné užívání cizí věci. První noc po zadržení strávil v policejní cele a zároveň byl státnímu zástupci podán návrh na vzetí do vazby.

Vzhledem k spáchání jeho skutků v době nouzového stavu bude řešen okresním soudem dle trestního zákoníku zvýšenou trestní sazbou.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

27. března 2020

vytisknout  e-mailem