Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Několik nehod z posledních dnů

PŘÍBRAMSKO - Během pátku a soboty řešili dopravní policisté na Příbramsku třináct nehod.  

Omylem nastartovala
Pětatřicetiletá řidička zaparkovala dne 18. června odpoledne před obchody v Brodské ulici v Příbrami a chtěla od vozidla odejít. Všimla si však, že zapomněla zavřít elektricky ovládaná okýnka. Nahnula se proto zpět do vozu a otočila klíčkem v zapalování, omylem ale nastartovala. Z důvodu zařazeného zpětného chodu auto začalo couvat a narazilo do dvou zaparkovaných automobilů i do právě projíždějícího vozidla. Vzniklá škoda byla při této nehodě stanovena na 75 tisíc korun.

Dva opilci zavinili nehodu
Opilý 72letý chodec zavinil v Sedlčanech na náměstí T. G. Masaryka dne 18. června nehodu. Muž šel po chodníku, náhle však ztratil rovnováhu a zavrávoral směrem do vozovky, kde narazil do projíždějícího auta. Při střetu s vozidlem utrpěl lehké zranění. V jeho dechu policisté naměřili přes dvě promile alkoholu.

Jiný opilec havaroval na Sedlčansku ten samý den, ale v nočních hodinách. Řidič osobního vozidla jel ve směru od Sedlčan na Vysoký Chlumec, u odbočky na obec Doubravice vjel na nezpevněnou krajnici a poté sjel do silničního příkopu. Odtud nemohl vyjet, a proto se vydal přes pole s nízkou zemědělskou plodinou, auto se ale v měkkém terénu zabořilo. Svědci události pomohli motoristovi vytlačit vůz na komunikaci a havárii nahlásili na policii s tím, že je muž bez viditelného zranění, ale zřejmě pod vlivem alkoholu. Viník nehody následně po poli utekl pryč.

Auto přerazilo několik stromů (3x foto)
Velké štěstí měl 24letý řidič, který dne 17. června havaroval v katastru obce Dlouhá Lhota. Při míjení se s protijedoucím vozidlem najel na nezpevněnou část krajnice, poté se auto značky Honda dostalo do smyku a vyjelo vlevo mimo komunikaci, kde narazilo do několika stromů. Náraz byl tak silný, že došlo k jejich přeražení. Vůz zůstal v konečném postavení na střeše. Muž utrpěl při hrůzně vypadající nehodě pouze poranění lehčího charakteru. Hmotná škoda činí 110 tisíc korun.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
20. červen 2016

Odkazy do noveho okna

1 IMG_6697

1 IMG_6697 

Detailní náhled

2 IMG_6700

2 IMG_6700 

Detailní náhled

3 IMG_6704

3 IMG_6704 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem