Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Několik let "vařil" pervitin

České Budějovice - Kriminalisté dnes zahájili trestní stíhání mladíka z Českých Budějovic, který zásoboval "doma vařeným" pervitinem většinu konzumentů na Českobudějovicku. (Hl. schránka 974 221 116) 

Českobudějovickou drogovou scénu dnes narušili výrazným způsobem kriminalisté z Územního odboru policie České Budějovice. V dopoledních hodinách předali mladému muži z Českobudějovicka (21 let) usnesení o zahájení trestního stíhání pro několik skutků.Kriminalisté muže viní z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy (§ 283 odst. 1 tr. zákoníku), z trestného činu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu (§ 286 odst. 1 tr. zákoníku) a trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí (§ 337 odst. 1 písm. b) tr. zákoníku).


Podle dosavadního vyšetřování obviněný muž pravděpodobně zásoboval drogou, doma vyrobeným pervitinem, od počátku listopadu roku 2007 Českobudějovicko. V několika desítkách případů vyrobenou drogu nabízel nejdříve zdarma a pak zhruba dávku za 500 korun.

Obviněný muž nejdříve drogu překupoval a prodával dál, později po návratu z léčení, které sám, kvůli droze podstoupil, začal pervitin „vařit“. Postupně získal pověst velmi dobrého a kvalitního výrobce. Muž se specializoval na pervitin a zásoboval jím většinu drogově závislých na Českobudějovickém okrese. Drogu vyráběl převážně v pronajatém sklepě, nebo také rychlým tzv. „českým způsobem“ i v autě. Muž byl již několikrát vyšetřován i souzen pro své podobné protiprávní jednání. Kriminalisté muže zadrželi již jednou v prosinci roku 2008, kdy měl u sebe ve vozidle předměty a chemikálie sloužící k nelegální výrobě pervitinu.



varna

varna ČB 

Nyní obviněnému muži započítali a především prokázali jeho několikaleté soustavné drogové působení. Podezřelému také takzvaně připočetli skutečnost, že měl nastoupit počátkem června letošního roku výkon trestu, kterému se ale vyhýbal, skrýval se, měnil bydliště. Vyrábět pervitin však nepřestal. Drogového „velkovýrobce“ kriminalisté vypátrali a zadrželi v minulých dnech v Českých Budějovicích a také hned předali do věznice.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

6. října 2010

 

vytisknout  e-mailem