Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Několik hodin zablokovaná D1

KRAJ: Dvě dopravní nehody zablokovaly dálnici D1 na několik hodin. 

AKTUALIZACE:  21:45 hodin

Po téměř pěti hodinách je dálnice D1 na 253 km ve směru na Brno po odstranění následků dopravní nehody opět průjezdná.

mjr. Bc. Štěpánka Komárová, 29. září 2017

Krátce před sedmnáctou hodinou došlo na 253 km dálnice D1 směrem na Brno k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Devětatřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Octávia narazil do dalšího projíždějícího osobního vozidla. Pětačtyřicetiletá řidička s vozidlem Oper Corsa následně havarovala. Najela na svodila a dostala se s vozidlem mimo vozovku. Při pádu z mostu utrpěla zranění a byla převezena k ošetření do nemocnice.

V místě této dopravní nehody zastavil šestatřicetiletý řidič projíždějícího vozidla. Za ním jedoucí řidič Audi do stojícího vozidla narazil. Ke zranění u této dopravní nehody nedošlo. Byla stanovena objízdná trasa směrem na Kojetín. V součaasné době je dálnice v místě dopravní nehody stále neprůjezdná. Přesnou příčinu a míru zavinění nyní šetří dopravní policie.

Jihomoravští policisté apelují na všechny řidiče, aby se v plné míře věnovali řízení.

  • Je důležité a nezbytné, usedat za volant vždy dosatatečně odpočinutý. Nepodceňujte vlastní síly. Zhruba po dvou hodinách řízení je vhodné si udělat krátkou pauzu.
  • Na dálnicích se jezdí opravdu rychle a řidiči tak musí pozorně vnímat provoz. A to nejen před sebou, ale pravidelně sledovat i dění vedle sebe a za vozidlem.
  • Je důležité kontrolovat provoz na komunikaci také pomocí zrcátek. I vaše vozidlo se může nacházet ve slepém úhlu jiného řidiče.
  • Pokud se blížíte ke konci stojící či pomalu jedoucí kolony, nezapomínejte zapnout včas varovné blikače. Je nutné také v dostatečné vzdálenosti plynule zpomalovat. To by mělo upozornit za vámi jedoucí řidiče na kompikaci. Mají pak dostatech času na včasnou reakci. Začnou včas také snižovat rychlost.

mjr. Bc. Štěpánka Komárová, 29. září 2017

 

vytisknout  e-mailem