Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Někdo ukradl sto tisíc ze skříňky v šatně

ZLÍNSKO: Za krádež mu hrozí pět let vězení. 

Policisté z Vizovic se zabývají případem krádeže finanční hotovosti ze šatní skříňky lékařského zařízení na Zlínsku, v níž měla její majitelka v igelitové tašce uloženo 105 tisíc korun. Pachateli hrozí v případě jeho dopadení a odsouzení za trestný čin krádež trest odnětí svobody až na pět let.

Padesátiletá žena z Vizovic měla doma uschovanou finanční hotovost ve výši sto pět tisíc korun. Vzhledem k tomu, že měla strach, aby se jí peníze z bytu neztratily, odnesla si je do svého zaměstnání, kde je měla uložené v igelitové tašce v uzamčené plechové skříňce, kterou používala pouze ona sama. Každý den si finanční obnos kontrolovala. Naposledy měla peníze v pořádku v sobotu večer, když odcházela z práce. Po svém příchodu do zaměstnání v pondělí brzy ráno ovšem zjistila, že celá igelitová taška ze skříňky zmizela.

Kriminalistický technik na místě odebral stopy, které odeslal ke zkoumání do kriminalistického ústavu. Po pachateli policisté pátrají. Vzhledem k tomu, že do šatny měl přístup nejen celý personál zařízení, ale také další lidé, čeká policisty spletité prověřování celého případu.

12. prosince 2019, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem