Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Někdo se vloupal do vozidla

ROKYCANY - Pachatel překonal zámek u dveří vozidla a z vnitřního prostoru odcizil věci na bezmála osm tisíc korun. 

     Policisté obvodního oddělení Rokycany prověřují od včerejšího dne vloupání do vozidla. Dosud neznámý pachatel během včerejšího dne překonal zámek u dveří řidiče u vozidla tovární značky Volkswagen Passat, které majitel nechal zaparkované na Nerudovo náměstí v Rokycanech. Poté co si zpřístupnil vnitřní prostory, odcizil nabíječky k mobilním telefonům, koberečky z vozidla a navigaci. Dle poškozeného měl neznámý pachatel vyčíslit škodu, která přesáhla sedm tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachateli a odcizených věcech pátrají.

Auto není trezor!

Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky a jiná zavazadla, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, videokamery, doklady od vozidla či jiné osobní doklady, peněženky či volně položené peníze. Vedle cenných věcí nenechávejte ve vozidle ani další věci, např. oblečení. I zdánlivě „bezcenná" věc může pachatele nalákat.

 ►Ani zavazadlový prostor vozidla není vhodný pro úschovu cenných věcí
Nikde, zejména před obchodem, restaurací či třeba budovou zaměstnání nedávejte okatě do kufru cenné věci. Pachatelé si často své oběti právě na takových místech vytipují a při vloupání do vozidla jdou tzv. najisto. Proto vezměte věci vždy sebou.

► Před ochodem od vozidla
Před odchodem od vozidla zkontrolujte uzavření všech oken, včetně střešního, motorového a zavazadlového prostoru a uzavření a uzamčení všech dveří vozidla. Aktivujte všechna zabezpečovací zařízení, kterými Vaše vozidlo chráníte! Vozidlo zabezpečte i tehdy, vzdalujete-li se od něj třeba jen, abyste vyložili nákup.

►Další rady...
Všímejte si  pohybu osob na parkovištích. Pokud uvidíte podezřelou osobu, která se pohybuje mezi zaparkovanými vozidly nebo se už dokonce do nějakého vozidla vloupává, volejte ihned  Policii České republiky na linku tísňového volání 158. Nikdy nevíte, kdy všímavost druhých zachrání vozidlo právě vám!



por. Hana Kroftová, DiS.
13. září 2018

vytisknout  e-mailem