Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nejprve řidiče při předjíždění vybržďoval

KARLOVARSKO – Poté na něj namířil střelnou zbraní. 

V neděli dne 19. listopadu 2017 se na Obvodní oddělení v Ostrově dostavil 44 letý muž, který policistům oznámil, že poblíž obce Květnová jej při předjíždění vybržďoval vozidlem nějaký řidič, který na něj poté mířil střelnou zbraní.

K tomuto konfliktu mělo dojít na odstavné ploše u silnice I/13 ve směru od Ostrova na obec Damice. Po předchozím konfliktu při předjíždění zde zastavil 44 letý řidič se svým vozidlem a následně i 66 letý řidič s nákladním vozidlem. Mladší muž měl přistoupit k řidiči nákladního vozidla a dotazovat se jej na jeho jednání na silnici. Na to 66 letý muž reagoval vytažením krátké střelné zbraně, natažením závěru zbraně a za užití vulgárních nadávek s ní muži namířil do obličeje. Ten po zbrani sáhnul a snažil se jí vychýlit dolů, což se mu podařilo. I přesto na něj řidič nákladního vozidla dál mířil, a to konkrétně na spodní část těla, přičemž stále vulgárně nadával. Poté poškozený z obavy o svůj život a zdraví nasedl do svého vozidla a jel celou věc nahlásit na policii. Naštěstí nedošlo k výstřelu ani k žádnému zranění.

Po oznámení policisté na základě fotografií, které byly z místa pořízeny, muže vypátrali, i se střelnou zbraní, kterou měl poškozenému muži vyhrožovat. Bylo zjištěno, že se jedná o skutečnou střelnou zbraň, kterou měl legálně v držení. Poté ho převezli ho na policejní služebnu k provedení procesních úkonů. Za uvedené jednání mu tak sdělili podezření ze spáchání přečinu Nebezpečné vyhrožování. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Zuzana Týřová
21. 11. 2017

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem