Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nejprve odcizil vozidlo, pak tržbu z herna baru

KARLOVARSKO – Způsobená škoda je vyšší než 350 tisíc korun.  

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 29 letého muže z Kladna, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, Poškození cizí věci a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Takového jednání se měl dopustit nejprve na konci srpna, kdy se vloupal do areálu autobazaru na Sokolovsku. Kovovou trubkou pak rozbil okno do kanceláře autobazaru, odkud odcizil různé nářadí a 11 kusů klíčů s dálkovým ovládáním k zaparkovaným vozidlům. Z odstaveného vozidla značky Audi pak demontoval a odcizil 4 kusy hliníkových kol. Následně si vytvořil v oplocení autobazaru otvor, kterým vyjel odcizeným osobním vozidlem značky Škoda Octavia. Majiteli autobazaru tak způsobil škodu na odcizeném vozidle necelých 159 tisíc korun a dalších necelých 25 tisíc korun na poškození a odcizení dalších věcí.

Obviněný muž odcizené vozidlo užíval až do jeho zadržení dne 26. 9. 2016. Během této doby dvakrát přijel na čerpací stanici v Chodově a v Dřenicích, kde natankoval a bez zaplacení odjel. Společnostem tak způsobil škodu přesahující 3 tisíce korun. Osobní motorové vozidlo řídil i přesto, že mu byl vysloven trestním příkazem Okresního soudu v Kladně zákaz řízení všech motorových vozidel.

V posledním případě měl dne 18. září doprovodit svojí přítelkyni do herna baru v Karlových Varech, kde je zaměstnána. Zde využil nepozornosti barmanky, vstoupil do prostoru baru a z trezoru odcizil finanční hotovost v částce přesahující 180 tisíc korun. Hernu poté opustil a peníze užil pro vlastní potřebu.

Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen a potrestán soudem. Kriminalisté na obviněného muže podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Soudce bude dnes v dopoledních hodinách rozhodovat o uvalení vazby. V případě prokázání viny mu tak za způsobenou větší škodu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

DODATEK: Obviněného muže poslal soudce do vazební věznice.

nprap. Zuzana Týřová
29. 9. 2016

vytisknout  e-mailem