Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Po ztraceném seniorovi pátrali nejen policisté.

BLANENSKO: Vyčerpaný a lehce dezorientovaný muž byl nalezen u silnice. 

Rozsáhlé pátrání po seniorovi z Blanenska, který byl od soboty nezvěstný, skončilo úspěšně. Do hledání sedmdesátiletého muže se v neděli 16. srpna zapojily desítky policistů. Tito se zaměřili na přilehlé okolí Krhova, Jabloňan a Obory, kde by se mohl pohřešovaný pravděpodobně nacházet. Muž odešel v sobotu 15. srpna v odpoledních hodinách na soukromou akci, kam dorazil, ale domů se již poté nevrátil. Rodina jej začala pohřešovat v neděli ráno. Nejdříve se pokusili jej najít sami, avšak bezúspěšně. Kolem půl druhé hodiny odpoledne již volali na tísňovou linku 158, s tím, že pohřešují příbuzného. Mimo jiné uvedli, že senior měl dříve zdravotní problémy a špatně chodí. Ihned po ohlášení se rozjelo rozsáhlé pátrání. Do akce se mimo policistů a nasazeného policejního vrtulníku zapojili také hasiči, dobrovolní hasiči a zdejší občané. Téměř po čtyřech hodinách si všichni zúčastnění mohli oddechnout. Lehce dezorientovaný a dehydratovaný ztracený muž se nacházel u silnice I/43. Zde ho našel náhodný svědek, který zaslechl předchozí hlášení obecního rozhlasu o pohřešovaném občanovi. Následně si jej do péče převzali záchranáři a odvezli do nemocnice k provedení nezbytných úkonů.

Tímto patří velké poděkování všem, kteří se do pátrací akce zapojili. Díky vzájemné spolupráci profesionálů i laiků měl tento příběh šťastný konec.

V návaznosti na výše uvedený případ bychom rádi apelovali na to, aby jste v případě nejistoty při pohřešování osoby kontaktovali policii, co nejdříve. Vyvarujte se pozdního oznámení, rozhodovat mohou i minuty.

por. Lenka Koryťáková, 17. srpna 2020

vytisknout  e-mailem