Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nejdříve v obytném vozidle přespávali, pak i kradli

MĚLNICKO - Policisté Obvodního oddělení Mělník sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření hned z několika přečinů třem mužům. 

Devatenáctiletý mladík na volně přístupné parcele v Mělníku vnikl do uzamčeného obytného vozidla. Zde nejprve několik dní se svým dvaadvacetiletým kamarádem přespával. Zhruba po týdnu však začali krást. Nejprve zcizili různé nářadí, pracovní kolečko, lopaty, prodlužovací kabely, a další, které prodali za několik stovek korun.

„ Na návštěvu“ si pozvali ještě třicetiletého podezřelého, s nímž odcizili kalové čerpadlo v hodnotě 5000,- Kč a propan-butanové topidlo. Celkově způsobili škodu za téměř 12 000,- Kč.

Vzhledem k tomu, že na pozemek chodili jak domů, bylo jejich dopadení jen otázkou času. Zhruba po 10 dnech je spící přistihl  v obytném autě majitel parcely a okamžitě zavolal na policii. Přivolaní policisté nezvané hosty vzbudili a převezli na policejní služebnu. Policisté všem třem na základě všech shromážděných důkazů a provedení potřebných úkonů, sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádež a porušování domovní svobody spáchaným ve spolupachatelství.

Během 48 hodin policisté případ uzavřeli a převezli podezřelé k soudu, kde jim soudce uložil za jejich jednání tresty.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí PČR Mělník
31.7.2018

vytisknout  e-mailem