Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nejdříve policii ujížděl, pak havaroval a z auta utíkal

KOLÍNSKO – Podezřelého se podařilo dopadnout díky spolupráci policistů a občanů. 

Ke konci září, si v rámci výkonu služby kolínští policisté z oddělení hlídkové služby, díky jejich osobní znalosti, všimli automobilu Mercedes, které zpravidla řídí muž bez řidičského oprávnění. Proto se rozhodli ke kontrole, zapnuli „majáky“ s nápisem „STOP POLICIE“ a vydali se za ním. V tu chvíli místo poklidné kontroly došlo k „honičce“.

Pronásledování začalo krátce před třetí hodinou odpolední ve Vrbčanech, kde ho hlídka chtěla zkontrolovat. Řidič ale místo toho, aby na výzvu k zastavení zastavil, přidal na plynu a ujížděl. Ke zvratu došlo v Chocenici, kde ujíždějící řidič nezvládl řízení, sjel mimo komunikaci, prorazil oplocení a vjel na pole. Tam pak vyběhl z auta a běžel do ovocných sadů a lesa. Právě v těchto místech se policistům ztratil z dohledu, proto byl na pomoc při pátrání vyžádán vrtulník, psovod se služebním psem a další hlídky.

Poté, co se na pomoc dostavily všechny prostředky a síly, posádka vrtulníku spatřila pohyb podezřelého, ze shora ho sledovala a informovala policisty o jeho poloze. Chvílemi se mu podařilo skrýt se v lesích, v kukuřičném poli a v různých objektech, nicméně při hledání podezřelého pomáhali policistům i občané z některých obcí, kteří ukazovali směr útěku muže. Nakonec byl po téměř desetikilometrovém úseku a tříhodinovém intenzivním hledání dopaden u statku v Dolních Chvatlinách, kde ho schovaného ve křoví vypátral služební pes.

Policisté podezřelého na místě zajistili, přičemž se jim lustrací potvrdilo, že se jedná o 27letého muže, který je pro policii známou osobu a také to, že není držitelem řidičského oprávnění pro žádnou skupinu motorových vozidel. Následně na to ho vyzvali k dechové zkoušce a testu na drogy. Výsledek na alkohol byl negativní, zatímco test na jiné návykové látky vyšel s pozitivním výsledkem na látky amfetamin/metamfetamin. 

Sedmadvacetiletý muž se řízením bez řidičského oprávnění, nezastavením policistům na výzvu k zastavení a odmítnutím lékařského vyšetření s odběrem biologického materiálu dopustil přestupkových jednání, která byla oznámena příslušnému správnímu orgánu k jejich řešení.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
11. října 2023

vytisknout  e-mailem