Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nejdřív uklízel byt

MOST - A pak loupil; Nejprve zábava, poté rvačka; Z herny si "odnesl" 30 000 korun. 

Při hře na automatu přišel o mobil
O svůj mobilní telefon přišel jeden muž středních let z Moravy. Tento týden byl ve večerních hodinách v jedné mostecké herně, kde hrál na automatu. V herně bylo několik osob a zřejmě někdo z nich Moravanovi odcizil z kapsy kalhot nepozorovaně mobilní telefon v hodnotě 4 500 korun. Poškozený muž krádež ohlásil na policejním oddělení v Mostě.

 

Nejprve uklízel, pak loupil
Ze zvlášť závažného zločinu loupeže čelí obvinění 21letý muž z Mostu. Toho se měl dopustit začátkem června v jednom mosteckém bytě, kde prováděl jednorázový úklid spolu s dalšími osobami. Po jejich odchodu zůstal v bytě sám s poškozeným, kterého měl fyzicky napadnout po předchozí běžné komunikaci. Uštědřil mu několik facek, při tom se dotazoval na peníze a vyhrožoval zabitím. Když mu byly nabídnuty jen mince, tak vzal nůž z kuchyňské linky a s ním v ruce opakoval opět svůj požadavek s vyhrůžkou újmy na zdraví. Když neuspěl, vzal televizor, který si odnesl. Odcizil i mobil, kterým chtěl muž přivolat policii. Poškozený po odchodu zjistil, že mu chybí další mobil a jiné věci. Škodu vyčíslil na částku 20 000 korun. Případ je nadále v šetření kriminalistů. Obviněný je stíhán na svobodě.

 

Nejprve se v baru bavili, pak se poprali
Mostečtí policisté řešili napadení, ke kterému došlo druhý týden v červnu v jedné mostecké restauraci. Tam se poprali muž a žena, kteří jsou bývalými partnery. Do baru přišli spolu a zpočátku se u stolu klidně bavili. Následně však muž po telefonickém hovoru, který vedla žena, začal ženě nadávat, poté po ní hodil půllitrem. Sklenice se rozbila. Žena si zřejmě útok nenechala líbit, muže udeřila do obličeje, poté ho polila pivem a sklenicí ho měla udeřit do obličeje. Oba utrpěli zranění, se kterými byli ošetřeni v nemocnici. Muž měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol a skončil v policejní cele. Policisté nyní muži ve věku 32 let a 30leté ženě sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.  

 

V herně ukradl 30 tisíc korun, pak utekl
Mostečtí policisté odhalili totožnost podezřelého muže, který ukradl v jedné mostecké herně kasírtašku s finanční hotovostí. Ke krádeži došlo druhý týden v červnu. Muž ve věku 25 let z Mostu tam byl jako zákazník. V nestřeženém okamžiku využil příležitosti a z obslužného pultu za barem odcizil peněženku s finanční hotovostí vyšší než 30 000 korun. Poté provozovnu rychle opustil. Odcizené peníze nebyly zajištěny. Mostečan je prý hned utratil. Policejní inspektor mu ve zkráceném přípravném řízení sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže. Nekradl poprvé, loni byl za krádež již odsouzen.

 

nprap. Ludmila Světláková
Most 29. června 2016

vytisknout  e-mailem