Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nehody na zasněžených a namrzlých vozovkách

PŘÍBRAMSKO - Včerejší zasněžené vozovky překvapily nejednoho řidiče. 

Příbramští policisté řešili dne 6. března šest dopravních nehod, při kterých vznikla škoda přesahující 200 tisíc korun.

V ranních hodinách se stala nehoda v katastru obce Rybníky. Po projetí zatáčky dostala 30letá motoristka s vozem smyk a bokem auta narazila do vzrostlých stromů. Ze zdemolovaného vozidla ji museli vyprostit hasiči a sanitka ji pak převezla s těžkým zraněním do pražské nemocnice. Další dvě ranní nehody se obešly bez zranění. Probíhaly však obdobným způsobem, nejdříve po projetí začátky smyk a následný náraz. V Pičíně havaroval 26letý řidič do oplocení domu a v katastru obce Trhové Dušníky skončila 34letá žena ve stromě.

Odpoledne byla přepravena 25letá řidička s poraněním lehčího charakteru do nemocnice k ošetření. U obce Obory po smyku narazila do vyústění vodoteče a do svahu silničního příkopu. V Bratkovicích 21letá žena čelně havarovala do sloupu telefonního vedení a po přetočení ještě zadní částí auta do silničního příkopu. V nočních hodinách utrpěl 22letý muž lehké zranění poté, co mezi obcemi Sedlčany a Osečany vyjel na namrzlé silnici vlevo mimo komunikaci a vůz se poté přetočil na střechu.

Opilý motorista havaroval
Dne 7. března brzy ráno se odehrála na silnici I/18 v katastru obce Kosovy Hory dopravní nehoda vozidla VW Touran. Po projetí zatáčky dostal 37letý cizinec na mokrém povrchu vozovky smyk, poté vyjel vlevo mimo komunikaci, kde čelně narazil do skalního masivu. Auto zůstalo v konečném postavení na levém boku. Dechová zkouška u motoristy byla pozitivní, na displeji přístroje se objevila hodnota 1,5 promile. Muže s lehkým poraněním transportovala sanitka do nemocnice. Hmotná škoda se vyšplhala na 200 tisíc korun.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
7. březen 2018

Odkazy do noveho okna

1 IMG_1297

1 IMG_1297 

Detailní náhled

2 IMG_1300

2 IMG_1300 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem