Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nehody mají letos více obětí

KRAJ VYSOČINA: Počet dopravních nehod se mírně zvýšil 

Policisté v Kraji Vysočina od začátku letošního roku do konce srpna vyšetřovali celkem 2 840 dopravních nehod, což je o 156 nehod více než za stejné období roku 2016 a  představuje nárůst ve výši šesti procent.

Při letošních dopravních nehodách zemřelo 21 osob, což je výrazný nárůst  - o osm usmrcených osob ve srovnání se stejným obdobím roku 2016. Celkem 89 osob bylo těžce zraněno - pokles o tři těžce zraněné osoby a 922 dalších účastníků bylo zraněno lehce – pokles o 36 lehce pět zraněných. Ve 103 případech policisté při vyšetřování dopravní nehody zjistili, že některý z účastníků byl pod  vlivem  alkoholu. Dalších tři řidiči byli v době nehody pod vlivem jiných omamných a psychotropních látek. 

Hmotná škoda na havarovaných vozidlech a na majetku dosáhla částky 161 964 000 korun. Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod v letošním roce patří nesprávný způsob jízdy,  nepřiměřená rychlost, nedání přednosti v jízdě, nedodržení bezpečnostní vzdálenosti ( souvisí především z kolonami vozidel před uzavírkami na silnici kvůli opravnám) a předjíždění. Velmi výrazný nárůst jsme zaznamenali v počtu dopravních nehod, které jsou nezaviněné řidičem - jedná se především o střety vozidla s lesní zvěří.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

3. září 2017

vytisknout  e-mailem