Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nehodu osobního vozidla s chodcem šetří dopravní policisté

PRAHA VENKOV – VÝCHOD – Chodec byl vážně zraněn. 

K vážné dopravní nehodě do obce Kojetice vyjížděli včera dopravní policisté z Prahy venkov – východ po 8. hodině ranní. Dopravní nehoda se odehrála pravděpodobně tak, že jednačtyřicetiletému řidiči vozidla Audi vběhl do silnice dvaačtyřicetiletý chodec a došlo ke srážce. Chodec komunikaci přebíhal mimo přechod a zřejmě se dobře nerozhlédl, jestli je bezpečné silnici přeběhnout. Podle šetření na místě policisté prozatím zjistili, že se řidič ještě snažil střetu zabránit, strnul řízení, ale i přesto ke srážce došlo.

Chodec byl s vážnými zraněními letecky přepraven do nemocnice v Praze a policisté si vyžádali odběr krve, aby zjistili, jestli chodec nebyl pod vlivem alkoholu nebo jiných OPL.
Řidič osobního vozidla se na výzvu policistů na místě podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu, která ukázala negativní výsledek.

Dopravní policisté budou zjišťovat, jak přesně k nehodě došlo, stejně tak bude předmětem jejich šetření i míra zavinění obou mužů a další okolnosti dopravní nehody.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
1. června 2023

vytisknout  e-mailem