Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nehoda, zpronevěra, zákaz řízení

SOKOLOV - Případy 

Obviněn za zpronevěru

Třicetiletému muži ze Sokolova sdělili sokolovští kriminalisté obvinění z přečinu zpronevěry. V období od ledna do listopadu 2011 měl obviněný jako zaměstnanec na základě pracovní smlouvy s uzavřenou dohodou o hmotné odpovědnosti a plnou mocí k uzavírání a podpisu darovacích a sponzorských smluv a přebírání darů vše s občanským sdružením užít finanční prostředky a věci v rozporu s účelem, pro které mu byly svěřeny a to pro potřeby a v zájmu občanského sdružení. Finanční prostředky si měl ponechávat pro svoji potřebu a tím měl sdružení způsobit celkovou škodu ve výši 76 tis. Kč. Vzhledem k výši škody hrozí obviněnému v případě prokázání viny až tříletý trest odnětí svobody.

Dva řidiči řídili i přes zákaz

Sedmatřicetiletý muž byl 3. 12. 2012 stavěn policejní hlídkou na silnici z Nové Role do Chodova. Policisté při silniční kontrole zjistili, že má řidič vozidla platnou blokaci řidičského oprávnění a je mu vysloven zákaz řízení motorových vozidel na 12 měsíců.Koncem listopadu byl kontrolován na silnici III. třídy v obci Šabina 34letý řidič vozidla BMW 52. Řidič při kontrole předložil řidičský průkaz, který mu byl na místě policisty zadržen. Při lustraci osoby se ukázalo, že má řidič platnou blokaci řidičského oprávnění, neboť dosáhl 12 bodů v bodovém hodnocení. Navíc řidič nepředložil zelenou kartu k vozidlu. Přestupek byl oznámen příslušnému Městskému úřadu k dalšímu opatření.

Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí oběma mužům až tříletý trest odnětí svobody

Narazil do mostního pilíře

V Sokolově v ulici Citická došlo 3. 12. 2012 k dopravní nehodě mezi vozidlem Ford Transit a pevnou překážkou. Řidič vozidla řídil vozidlo po silnici ve směru od Citic do Sokolova. Po přejetí mostu přes řeku Svatava v mírné pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, dopravně technickému stavu komunikace a povětrnostním podmínkám, dostal smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat, a narazil do mostního pilíře. Při nehodě naštěstí nedošlo ke zranění. Předběžně je škoda vyčíslena na částku 8 000 Kč, z toho škoda na vozidle je vyčíslena na 5 000 Kč.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
4. prosince 2012

Odkazy do noveho okna

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

Dopravní nehoda

Dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem