Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nehoda vozidla převážejícího nebezpečný náklad

PŘÍBRAMSKO - Příbramští kriminalisté prověřují, zda při páteční dopravní nehodě nákladního vozidla převážejícího nebezpečné látky nedošlo ke spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. 

Dopravní nehoda se odehrála dne 19. ledna ráno v obci Pňovice. Třiadvacetiletý řidič jel s nákladním automobilem značky Man ve směru od obce Rožmtiál pod Třemšínem na Březnici. Při projíždění táhlé zatáčky dostal v klesání na zasněžené vozovce smyk a přejel vlevo mimo komunikaci do silničního příkopu, kde následně bokem auta zachytil o náletové dřeviny. Muž utrpěl při havárii zranění a sanitka ho převezla do nemocnice k vyšetření. Hmotná škoda byla stanovena na sto tisíc korun.

Jak se ukázalo, ve voze bylo převáženo několik nebezpečných látek v kapalném stavu a kvůli jejich sesunutí na ložné ploše vzniklo důvodné podezření pro možný únik těchto látek. Na místě zasahovali chemici z hasičského záchranného sboru. Kvůli zajištění bezpečnosti osob byli evakuováni tři lidé z přilehlého domu, obyvatelům obce bylo doporučeno, aby nevětrali a do ohraničeného prostoru byl zakázán vstup.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
22. leden 2018

vytisknout  e-mailem