Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nehoda vozidla autoškoly

PLUMLOV - Budoucí řidič dostal cennou lekci. 

V pondělí 16. července 2018 před čtrnáctou hodinou došlo na komunikaci mezi obcemi Plumlov a Soběsuky k dopravní nehodě vozidla autoškoly s osobním automobilem. Devatenáctiletý žák autoškoly s šestapadesátiletým vyučujícím vyjel z parkoviště ležícího mimo komunikaci na vozovku v době, kdy tudy ve směru k obci Soběsuky projížděl devětasedmdesátiletý muž s automobilem typu Škoda Felicia. Tomu se i přes prudké brzdění střetu zabránit nepodařilo.

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 85 tisíc korun. Alkohol u všech účastníků byl vyloučen provedenými dechovými zkouškami. Příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní hody jsou předmětem dalšího policejního šetření. Po provedení kontroly vozidel policisté z důvodu poškození na místě zadrželi osvědčení o registraci vozidla autoškoly typu Škoda Fabia.

Začínající řidič při nehodě dostal cennou lekci, jak moc je v provozu důležitá opatrnost a perfektní ovládání vozidla. Tato lekce se naštěstí obešla bez zranění osob a způsobená hmotná škoda může být také výrazně vyšší.

por. Mgr. František Kořínek

17. července 2018

Odkazy do noveho okna

DN autoškoly

DN autoškoly 

Detailní náhled

DN autoškoly

DN autoškoly 

Detailní náhled

DN autoškoly

DN autoškoly 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem