Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nehoda na Semilsku si vyžádala sedm zraněných - AKTUALIZACE

SEMILSKO - Krátce před jednou hodinou odpoledne se v obci Smrčí na silnici II. třídy čelně střetla dvě osobní vozidla, kdy následkem toho jedno z vozidel dále narazilo do dvou cyklistů. 

AKTUALIZACE ZE DNE 29. 5. 2017

O víkendu jsme vás informovali o vážné dopravní nehodě, ke které došlo na silničním úseku mezi obcemi Smrčí a Koberovy. Dopravní policisté vzhledem k závažnosti následků této dopravní nehody předali do vyšetřování službě kriminální policie a vyšetřování Územního odboru v Semilech. Vyšetřovatel si v této souvislosti vyžádá posudek soudního znalce z oboru dopravy, který vypracuje podklady pro  objasnění průběhu nehody i míry zavinění ze strany jednotlivých účastníků. Nutné bude vyslechnout i přímé účastníky nehody, což zatím nedovoloval jejich zdravotní stav.  O závažnosti nehody vypovídá i ta skutečnost, že tři vážně zraněné osoby zdravotnická záchranná služba transportovala letecky do nemocničních zařízení do Prahy , Hradce Králové a Liberce.

por. Bc. Ivana Baláková

Dnes krátce před jednou hodinou odpoledne zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému u dopravní nehody na Semilsku, v obci Mírová pod Kozákovem - Smrčí. Nehoda se stala na silnici II. třídy č. 282 a vyžádala si celkem sedm zraněných. 

Řidička osobního vozidla Škoda Rapid jela ve směru od Železného Brodu na Turnov. V místech poblíž autobusové zastávky se rozhodla své vozidlo otočit zpět do opačného směru. Ve chvíli, kdy se otáčela, vyjel ve směru od Turnova na Železný Brod ze zatáčky řidič vozidla Škoda Superb. Když viděl řidičku Škody Rapid  již ve svém jízdním pruhu, zareagoval na situaci prudkým bržděním, čímž se jeho vozidlo dostalo do protisměru. Zde v tuto chvíli jelo ve směru od Železného Brodu osobní vozidlo Hyundai, se kterým se vozidlo Škoda Superb čelně střetlo. Následkem střetu obou vozidel bylo vozidlo Hyundai dále odraženo pár metrů dozadu, kde dále narazilo do dvou za ním jedoucích cyklistů. Se Škodou Rapidem se ani jedno z vozidel a ani cyklisté nestřetli.

Na místě zasahoval vrtulník letecké záchranné služby. Ve vozidle Supreb cestovali celkem tři lidé, ve vozidle Hyundai řidič a spolujezdec. Všichni z vozidel i oba cyklisté utrpěli při nehodě zranění a byli zdravotnickou záchrannou službou rozváženi do nemocnic v Liberci, Jablonci nad Nisou, v Hradci Králové a do Prahy.  Těžké zranění utrpěl řidič Superbu a jedna osoba z Hyundaie, dále jeden spolucestující z vozidla Superb utrpěl středně těžké zranění. Oba cyklisté byli ošetřeni v turnovské nemocnici, odkud byli následně propuštěni do domácího léčení. 

Policisté provedli u cyklistů a řidiče vozidla Hyundai orientační dechové zkoušky na alkohol, které byly ve všech případech negativní. U řidiče Superbu dechovou zkoušku z důvodu jeho vážného zranění provést nemohli, vyžádali si proto v rámci odborného lékařského vyšetření odběr krve. Škoda na vozidlech nebyla zatím vyčíslena. 

Nehodou se nyní dále bude zabývat Služba kriminální policie a vyšetřování v Semilech, kdy míra zavinění ze strany jednotlivých účastníků bude předmětenm dalšího šetření. 
 

27.5.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem