Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nehoda dvou nákladních aut zablokovala dálnici

PROSTĚJOVSKO - Chvilková nepozornost způsobila škodu za milion a půl a ochromila provoz. 

V pondělí 9. března 2020 před devátou hodinou došlo na dálnici D46 u obce Držovice (směr Vyškov) k dopravní nehodě dvou nákladních automobilů. Když čtyřicetiletý řidič nákladního automobilu značky DAF s návěsem zjistil, že má defekt pneumatiky, zastavil co nejblíže pravé krajnici. Stojící kamion však o několik okamžiků později přehlédl řidič nákladního automobilu Renault a pravou přední částí vozidla narazil do levé zadní části odstaveného kamionu. Při dopravní nehodě došlo k poškození levého boku odstaveného návěsu i tahače. U vozidla viníka došlo k výrazné deformaci kabiny i ložného prostoru vozidla a k vysypání jeho nákladu. Při nehodě byla poškozena i svodidla u pravé krajnice.

Vážně vypadající nehoda si naštěstí vyžádala pouze lehká zranění - odřeniny - u osmadvacetiletého řidiče Renaultu. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobených škod byla předběžně vyčíslena na jeden a půl milionu korun. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami.

Provoz v místě byl ve směru na Vyškov po dobu šetření a odklízení následků nehody až do 12:30 hodin uzavřen. Odklon dopravy z dálnice policisté provedli u obce Olšany u Prostějova. Provedeným šetřením byl jako viník nehody označen řidič Renaultu. Jeho přestupek policisté vyřešili na místě uložením nejvyšší možné pokuty. 

por. Mgr. František Kořínek

10. března 2020

Odkazy do noveho okna

1 DN D46 5

1 DN D46 5 

Detailní náhled

2 DN D46 4

2 DN D46 4 

Detailní náhled

3 DN D46 3

3 DN D46 3 

Detailní náhled

4 DN D46 2

4 DN D46 2 

Detailní náhled

5 DN D46 1

5 DN D46 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem