Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nedovolené ozbrojování ve Vrběticích

ZLÍNSKO: Trestní stíhání může být rozšířeno. 

V pondělí odpoledne se velitel zásahu plk. JUDr. Jaromír Tkadleček vyjádřil sdělovacím prostředkům k případu nedovoleného ozbrojování v souvislosti s bezpečnostním opatřením „Výbuch“ ve Vlachovicích – Vrběticích, které běží nepřetržitě od října roku 2014.

V květnu letošního roku jsme na základě vlastního šetření zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu nedovolené ozbrojování. V polovině července jsme pak zadrželi pět osob, z nichž dva muže ve věku 23 a 35 let, kteří jsou z Uherskobrodska, jsme z uvedeného trestného činu obvinili. Zjistili jsme, že obvinění vnikli do areálu opakovaně v období od prosince roku 2016 do jara roku letošního. Proběhlo několik domovních prohlídek a prohlídek nebytových prostor, při kterých kriminalisté z odboru obecné kriminality zajistili asi dvě desítky zbraní a téměř 20 kg chemických látek - výbušnin. Při prohlídkách byli přítomni specialisté z pyrotechnické služby z důvodu zajištění bezpečnosti při nálezu nebezpečného materiálu a dále byli využiti psovodi se psi specializovanými na vyhledávání zbraní, výbušnin a drog. Zajištěné věci převezl pyrotechnický specialista na odborné pracoviště, které zajistí jejich zkoumání. Na základě výsledků pak budeme rozhodovat o dalším postupu a případném dalším trestním stíhání.

Oba obvinění muži byli v minulosti opakovaně trestaní za majetkovou trestnou činnost. Teď jsou stíháni na svobodě, za nedovolené ozbrojování jim hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Velitel bezpečnostního opatření přijal na základě těchto zjištění řadu opatření k posílení ostrahy areálu, jak živou silou, tak dalšími technickými prostředky.

11. září 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková

  

Odkazy do noveho okna

zbraně Vrbětice

zbraně Vrbětice 

Detailní náhled

zbraně Vrbětice

zbraně Vrbětice 

Detailní náhled

zbraně Vrbětice

zbraně Vrbětice 

Detailní náhled

výbušniny Vrbětice

výbušniny Vrbětice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem