Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nedělní bezpečnostní opatření

V neděli se uskuteční na Letné duel mezi Spartou a Viktorií Plzeň. Byť zatím nevíme o žádných rizicích, i tak budeme na veřejný pořádek dohlížet. 

Na bezpečnostním opatření se budou podílet desítky policistů. Jelikož už dlouhou dobu jdeme směrem řešit mimořádné situace především smírčím způsobem, budou „v kurzu“ hlavně policisté antikonfliktního týmu. Přítomni budou samozřejmě i policisté dopravní a pořádkové služby a kriminalisté.

Byť se z pohledu pražské policie jedná o standardní sportovní událost, nenecháváme nic náhodě a už nyní vyhodnocujeme všechny získané poznatky a informace. Proto v tuto chvíli můžeme jednoznačně konstatovat, že jsme doposud nezaznamenali žádnou skutečnost, která by vypovídala o čemkoli mimořádném, k čemu by mohl v rámci nedělního utkání dojít.

Nicméně i tak určitě připomínáme, že v nedělních odpoledních a podvečerních hodinách může dojít v oblasti Letné k dílčím omezením plynulosti silniční dopravy. K těm může docházet především ve chvílích příchodu a odchodu fanoušků na a ze stadionu. A jelikož je podle pořadatelů na nedělní zápas vyprodáno, bude se určitě jednat o značné množství osob.

Omezení plynulosti silniční dopravy se budou snažit minimalizovat přítomní dopravní policisté. V tomto směru prosíme všechny, kteří budou směrovat na nedělní zápas, aby respektovali rad a pokynů těchto policistů a usnadnili tak život jak jim, tak sobě.

Zároveň apelujeme na fanoušky, aby k příjezdu na stadion využívali především městskou hromadnou dopravu, která bude v souvislosti s touto sportovní událostí posílena.

O případných mimořádných událostech budeme informovat na stránkách pražské policie www.policie.cz/a. Průběžně můžete také informace získávat na telefonním čísle 731 553 184 – kontakt na tiskové oddělení pražské policie.

por. Mgr. Tomáš Hulan 21. 4. 2017

vytisknout  e-mailem