Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nedávná vloupání jsou objasněna

Karviná - odcizené věci policisté dohledali a vrátili majitelům... 

Jeho cílem byl byt, rodinný dům i herna. Řeč je o 26letém muži z Karviné, který už je ve vazební věznici.

V minulých dnech komisař zahájil trestní stíhání a muže obvinil ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže a porušování domovní svobody. V jednom případě přečin spáchal formou spolupachatelství.

V polovině listopadu vypáčil vstupní dveře do bytu na ulici Makarenkova v městské části Nové Město. Byt prohledal a s sebou vzal menší televizory.

 Zhruba o týden později se společně stejně starým kumpánem zaměřili na hernu s barem na ulici U Bažantnice, v městské části Nové Město. Uvnitř vypáčili dvířka zajišťující prostor na peníze. Takto se jim podařilo odcizit finanční částku přesahující dva tisíce korun.

Do třetice, opět obviněný sám na ulici Sokolovská násilně vnikl do rodinného domu. Po prohledání vnitřních prostor odcizil valuty, šperky a hodinky.

Celková škoda byla vyčíslena ve výši 35 000,- Kč. Policisté dělali vše, aby odcizené věci – televizory, šperky, hodinky – dohledali a zajistili. A podařilo se…všechny věci byly zajištěny a vráceny majitelům.

Pachatel se vloupání dopustil i přesto, že za takový čin byl v posledních třech letech pravomocně odsouzem Okresním soudem Karviná  k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Z věznice byl propuštěn v lednu letošního roku.

Soud vyhověl podanému návrhu a pachatel bude stíhán vazebně. Aktuálně je ohrožen trestem odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 5. prosince 2017
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence


Havířská 1511
735 06 Karviná – Nové Město

vytisknout  e-mailem