Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nechtělo se mu do vězení

TEPLICKO - Za mřížemi teď může strávit až o dva roky déle; Zadržen na místě činu; Nepoctivec si nechal tablet... 

Nechtělo se mu do vězení

     Až o dva roky může soudce prodloužit pobyt ve vězení 30letému recidivistovi, který nerespektoval výzvu soudu a ve stanovené lhůtě nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody. Na svobodě byl ale jen chvíli, už dva dny po vydání příkazu k dodání do vězení a vyhlášení celostátního pátrání ho kontrolovala policejní hlídka a muže eskortovala za mříže. V minulosti sedmkrát odsouzenému muži vyšetřovatel zaslal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a teď už bude záležet na soudci, zda mu původní více jak 14měsíční trest prodlouží.

 

Zadržen na místě činu

     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 33letému recidivistovi, který se v Teplicích vloupal do opuštěného areálu, kde ze zdi vytrhával měděné kabely. Zachytil ho ale bezpečností systém a podezřelého na místě zadržela ostraha, která ho předala přivolaným policistům. Muž, který už byl v minulosti desetkrát soudně stíhán, může v případě uznání viny strávit v důvěrně známém vězeňském prostředí až tři roky.

 

Nepoctivec si nechal tablet

     Až roční vězení hrozí zatím neznámému nepoctivci, který si přisvojil cizí majetek. Včera se na policisty obrátil muž, který na střeše auta zapomněl desky s písemnostmi a firemní tablet v hodnotě třicet tisíc korun, a když odjížděl z jednání, všechny věci mu ze střechy spadly. Toho, že je nemá, si všiml hned po příjezdu domů, a proto se neprodleně vrátil na místo schůzky, v areálu už ale našel jen bezcenné desky, tablet si někdo odnesl. Pokud se policistům podaří vypátrat člověka, který tablet našel a ponechal si ho, hrozí mu trestní stíhání pro přečin zatajení věci.

 

Z dodávky zmizelo nářadí

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Trnovanech vloupal do zaparkované dodávky. Z nákladového prostoru pak odcizil různé elektrické ruční nářadí a kanystr s naftou, celková škoda byla vyčíslena na více jak 14 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

 

20. 1. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem