Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nebezpečné vyhrožování pod pohrůžkou zbraně

KLADENSKO – Podnapilá žena vyhrožovala použitím střelné zbraně, kterou měla chovanou pod oděvem u pasu. 

Na linku 158 bylo oznámeno dne 22. února 2018 několik minut po půlnoci obsluhou baru ve Slaném, že se zde nachází problémová žena, která odmítá opustit bar a vyhrožuje zastřelením všech přítomných hostů.

Na místo incidentu se ihned do baru v Pražské ulici dostavila policejní hlídka, která již při příchodu zaznamenala hlučné a výhrůžné jednání podezřelé osoby. Policisté podezřelou ženu vyzvali, aby zanechala svého protiprávního jednání. Podezřelá ve svém nevhodném chování nadále pokračovala a její agresivita a vulgární  napadání se stupňovalo vůči všem přítomným. Jeden z policistů si povšiml, že žena úmyslně při částečném odhalení oděvu poodkryla skrývanou zbraň, kterou měla umístěnou za svým opaskem v pouzdře. Policista okamžitě zakročil a podezřelou osobu spoutal, neboť zde hrozilo nebezpečí, že bude zbraň neoprávněně užita k násilí nebo pohrůžce násilí. Po nasazení služebních pout byla výtržnici zbraň odebrána a zajištěna. Žena nadále slovně útočila  a vulgárními výrazy napadala nejen  policejní hlídku, ale i zde přítomné hosty.

Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelou je padesátiletá žena ze Slaného, která se v minulosti dopustila již několika přestupků proti občanskému soužití, které byly prošetřovány. K provedení prvotních úkonů byla žena převezena na Obvodní oddělení ve Slaném.  Podezřelá pachatelka byla vyzvána k dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 1,11 promile alkoholu v dechu. Na policejní služebnu byla přivolána i posádka ZZS, neboť podezřelá žena je nemocný člověk, trpící  těžkou psychickou poruchou, která se projevuje agresivitou vůči svému okolí.  Na základě svého zdravotního stavu byla tato žena transportována k lékařskému vyšetření do slánské nemocnice za doprovodu policejní hlídky. Vzhledem k  jejímu akutnímu stavu rozhodl vyšetřující  lékař umístit podezřelou ženu do psychiatrické léčebny. Převoz této psychicky narušené ženy s agresivním jednáním si vyžádalo asistenci policejní eskorty .

Policisté v současné době tento případ prošetřují a žena je podezřelá z tří trestných činů, a to výtržnictví, nebezpečné vyhrožování a násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci. Za své protiprávní jednání hrozí pachatelce maximální trest odnětí svobody ve výši 3 roky.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

26. února 2018

vytisknout  e-mailem