Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Nebezpečně vyhrožoval družce i strážníkovi

KLATOVY - První lednový den v nočních hodinách muž s nožem v ruce vyhrožoval újmou na zdraví družce i zasahujícímu strážníkovi . 

       Od komisaře z oddělení obecné kriminality převzal v úterý 2. ledna letošního roku usnesení o zahájení trestního stíhání čtyřicetiletý muž z Klatov, který byl obviněn ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu.

    V pondělí 1. ledna v Klatovech v bytovém domě kolem druhé hodiny v noci nejdříve slovně, a poté fyzicky napadl svoji družku, které vyhrožoval újmou na zdraví. Dále muž vykřikoval, že se zabije, kdy vzal do ruky kuchyňský nůž a opakoval své výhrůžky.

Na místo se dostavili strážníci městské policie a muž na opakované výzvy strážníků nereagoval. Útočník také strážníkovi vyhrožoval újmou na zdraví a následně nůž odhodil. Policisté se dostavili na místo, muže zadrželi a převezli do policejní cely. Podezřelý muž i poškozená se podrobili dechovým zkouškám, kdy přístroj u obou naměřil přes jedno promile alkoholu.

Muž vzbudil důvodnou obavu o život a zdraví ženy i svými výhrůžkami s cílem působit na výkon pravomoci úřední osoby, kdy strážník byl ve službě a plnil své povinnosti.

     Dále policisté muže z obydlí vykázali na dobu deseti dnů.

  

nprap. Ladmanová Dana

3. ledna 2018

vytisknout  e-mailem