Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nebezpečná jízda mladého řidiče

KLADENSKO – Nedodrženou rychlostí a v zákazu předjíždění ohrožoval řidiče svou riskantní jízdou. 

V rámci výkonu služby policisté kladenského dopravního inspektorátu v úterý dne 20. února 2018 ve večerních hodinách ve 20.27 hodin zaznamenali na pozemní komunikaci č.1/7  mezi obcemi Slaný a Lotouš nebezpečnou jízdu řidiče osobního vozidla značky Audi.

Řidič se svým vozidlem na trase ve směru jízdy ze Slaného do Loun předjížděl několik vozidel na dvacátém třetím kilometru v úseku, kde je zákaz předjíždění všech motorových vozidel označen nejen svislou dopravní značkou, ale i vodorovným dopravním značením na silnici. V koloně předjížděných vozidel se nacházela policejní hlídka ve vozidle značky VW Passat,  provádějící kontrolní činnost na dodržování předpisů v silničním provozu. Neukázněný řidič se svou riskantní jízdnou dopustil přestupku v dopravě tím, že porušil zákaz předjíždění a dále se dopustil přestupku nedodržení rychlosti, neboť v daném okamžiku mu byla naměřena rychlost ve výši 179km/h na pozemní komunikaci, kde je povolená rychlost 90 km/h. Na silnici v tomto  daném úseku došlo v minulosti již k několika dopravním nehodám, které skončily i se smrtelným zraněním, a to jen z důvodů nedodržování předpisů silničního provozu.

Dopravní policisté podezřelé vozidlo zastavili a řidič byl vyzván k předložení dokladů potřebných pro řízení motorového vozidla. Řidičem vozidla byl dvacetiletý mladý muž, kterému byly policejní hlídkou sděleny závažné přestupky v dopravě, které byly postoupeny k projednání správnímu orgánu Městského úřadu ve Slaném.

Policie opět vyzývá řidiče aby po usednutí za volant věnovali vždy pozornost jízdě v silničním provozu, a to nejen pro svoji bezpečnost, ale i vůči všem účastníkům silničního provozu. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech účastníků silničního provozu.  V každém případě by si měli všichni řidiči uvědomit, že k bezpečnému provozu na pozemních komunikacích je třeba, aby všichni účastníci silničního provozu dodržovali bezpečnostní předpisy, byli k sobě tolerantní a především neopomínali na slušné chování.  

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

21. února 2018

vytisknout  e-mailem