Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nebezpečná jízda

LITOMĚŘICKO – Opilý za volantem vozu… 

Ve čtvrtek krátce před půlnocí kontrolovali policisté v centru Litoměřic podezřelého řidiče vozidla značky Ford. Při kontrole řidič uvedeného vozidla jevil známky požití alkoholu. Tuto skutečnost potvrdila dechová zkouška na alkohol, která opakovaně vykazovala hodnoty přesahující 1,5 promile. Řidiči byla další jízda zakázána a na místě mu byl zadržen řidičský průkaz. Na policejní služebně si následně převzal sdělení podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle trestního zákoníku hrozí podezřelému trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Jaký čas potřebuje alkohol, než zmizí z krve řidiče  (údaj hod:min).

Auto není trezor

Do osobního vozidla zaparkovaného na komunikaci poblíž obce Sutom se vloupal neznámý pachatel. Patrně ho navnadila zavazadla ponechaná viditelně na sedadlech uvnitř vozu. Nezjištěným způsobem vnikl do vozidla a odcizil osobní věci v celkové hodnotě přesahující 80 tisíc korun. Po odcizených věcech policisté pátrají, pátrají také po neznámém pachateli pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Bral vše...

Policisté přijali v uplynulých dnech oznámení o krádeži věcí ze sklepa rodinného domu v Lovosicích. Neznámý lapka vnikl do sklepních prostor již dříve rozbitým okénkem a odcizil brambory, jablka, vejce, kompoty, ale také zde uskladněné láhve s alkoholem. Poškození tak přišli o zásobu potravin za téměř 1 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody.

Litoměřice, 6. 4. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem