Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nebezpečná jízda

LITOMĚŘICKO – Alkohol za volant nepatří; Prodával pervitin… 

Na sklonku uplynulého týdne byl krátce před půlnocí zastaven a kontrolován řidič vozidla Peugeot, který projížděl litoměřickými ulicemi. Při kontrole jevil 23letý řidič známky požití alkoholu. Dechová zkouška na alkohol vykazovala pozitivní hodnotu 1,27 promile. Mladý řidič vykonával ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky, činnost, při které mohl ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku a proto byl zadržen a další jízda mu byla zakázána. Následujícího dne mu bylo sděleno podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Prodával pervitin

Kriminalisté litoměřického toxi týmu zadrželi v uplynulém týdnu dvaadvacetiletého muže z Úštěcka, který distribuoval pervitin. Od přesně nezjištěné doby nejpozději od měsíce ledna 2015 do července 2017 opakovaně prodával několika desítkám osob drogu pervitin na Úštěcku. V těchto dnech si mladík převzal obvinění pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněný je vyšetřován na svobodě a v případě soudem uznané viny mu hrozí až pětileté vězení.

Bylo otevřeno…

Do neuzamčené dílny na pozemku rodinného domu v Lovosicích vnikl zloděj. Zmocnil se zde uloženého elektrického nářadí a prodlužovacích kabelů za více než 5 tisíc korun. V nekalé činnosti pokračoval na sousedním pozemku, odkud si odnesl solární osvětlení. Po pachateli krádeže policisté pátrají. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.

Litoměřice, 5. 9. 2017, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem