Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nebezpečná jízda

LITOMĚŘICKO – Řidič nadýchal přes dvě promile… 

Až roční pobyt ve vězení hrozí v případě odsouzení 28letému muži z Terezínska. Ve vozidle značky Volkswagen projížděl v nočních hodinách centrem Lovosic a byl kontrolován policejní hlídkou. Podezření policistů, že je řidič pod vlivem návykové látky, potvrdila provedená dechová zkouška na alkohol, která byla pozitivní. Přístroj naměřil 1,90 a 2,01 promile. Svoji jízdu musel muž ukončit a skončil v policejní cele.

Nemá peníze ani mobil…

Oznámení o podvodném jednání prostřednictvím internetu přijali tento týden lovosičtí policisté. Poškozený si na internetových stránkách jednoho bazaru objednal mobilní telefon. Údajný prodejce chtěl peníze poslat předem na bankovní účet, což poškozený udělal. Na telefonní přístroj ale čekal marně a prodejce s ním přestal komunikovat. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Pozor na nepoctivce!

Roudničtí policisté přijali tento týden oznámení o tom, že neznámý muž vybírá u nákupního centra peníze na charitativní činnost. Policejní hlídka na místě zjistila, že dotyčný muž drží v ruce desky a snaží se oslovovat procházející lidi jako neslyšící. Desky byly opatřeny neplatnou úřední listinou s vypsanými finančními částkami a podpisy osob. Policisté muže zajistili a odvezli na obvodní oddělení, kde se ukázalo, že skutečně vybíral peníze neoprávněně na základě neplatné listiny (viz foto), kterou jak uvedl, si vyrobil sám. Činnost 26letého cizince byla vyhodnocena jako přestupkové jednání.


 

Litoměřice, 16. 3. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

obr.jpgobr.jpg

vytisknout  e-mailem