Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nebezpečná jízda

LITOMĚŘICKO – Řidička nadýchala téměř tři promile… 

V časných ranních hodinách byla na Roudnicku kontrolována devětatřicetiletá řidička jedoucí ve vozidle značky Škoda, která jevila známky požití alkoholických nápojů. Dechová zkouška na alkohol tuto skutečnost potvrdila, žena nadýchala 2,86 a 2,98 promile. Další jízda jí byla zakázána a po vystřízlivění jí bylo sděleno podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

V Lovosicích byli v těchto dnech rovněž přistiženi dva řidiči, kteří se na cestu posilnili alkoholem. Oba projížděli centrem města a vykonávali ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodili vlivem návykové látky, činnost, při které mohli ohrozit život nebo zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku. Jedenačtyřicetiletý řidič nadýchal více než 1,9 promile a 66letý řidič dokonce více než 2,2 promile. Podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky si převzali a v případě soudem uznané viny jim hrozí až roční vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Jaký čas potřebuje alkohol, než zmizí z krve řidiče (údaj hod:min).

Kola v kurzu

Krádeží jízdního kola se zabývali policisté ve Štětí. Kdosi se zmocnil pánského jízdního kola uzamčeného lankovým zámkem ve stojanu na ulici. Na základě operativního šetření a místní znalosti se podařilo pachatele krádeže vypátrat a kolo zajistit. Bicykl měl na svědomí místní mladík, který se výše uvedeného činu dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za obdobnou činnost pravomocně odsouzen a potrestán. Pro trestný čin krádeže mu nyní hrozí až tříleté vězení.

Oznámení o krádeži jízdního kola přijali také policisté v Roudnici nad Labem. Pátrají po neznámém pachateli, který se zmocnil odloženého nezajištěného horského jízdního kola v hodnotě 20 tisíc korun. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Litoměřice, 24. 5. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem