Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nebezpečí střetu se zvěří

NOVOJIČÍNSKO - události 

Ve čtvrtek, po osmé hodině večerní, došlo nedaleko obce Palačov ke srážce osobního vozidla Renault Laguna se zvěří. Osmapadesátiletému řidiči vběhli těsně před vozidlo směrem od pole dva divočáci, na což již nestihl zareagovat. Během srážky došlo k usmrcení obou divočáků a poškození vozidla. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.

Nejedná se o jedinou dopravní nehodu se zvěří, ke které na Novojičínsku ze čtvrtku na pátek došlo. Policisté z dopravního inspektorátu vyjížděli k další třem případům.

Vzhledem k ročnímu období dochází k větší migraci zvěře, a proto upozorňujeme řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti, zvláště v brzkých ranních a večerních hodinách.

Neuposlechnutí výzvy
Ve středu v odpoledních hodinách navštívil čtyřiadvacetiletý muž z Kopřivnice jednu z místních restaurací. Ten se poté, co mu obsluha odmítla z důvodu jeho značné podnapilosti nalít další alkohol, začal chovat agresivně. Na místo se dostavila policejní hlídka, která agresivního muže opakovaně vyzvala, aby danou restauraci opustil. Podnapilý muž na tyto výzvy nereagoval a odmítal odejít, kdy po použití donucovacích prostředků byl policisty zajištěn a převezen k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici. Dechovou zkouškou u něj byla naměřena hodnota přesahující tři promile. Neuposlechnutím výzvy se muž dopustil přestupku proti veřejnému pořádku, za který mu nyní hrozí pokuta až do výše 10 tisíc korun.

Nový Jičín 6. října 2017

nprap. Mgr. Darina Knižátková
vrchní inspektor oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem