Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Návykové látky na silnicích

ZNOJEMSKO: Někteří řidiči na sebe sami upozornili. 

     Během prodlouženého velikonočního víkendu jsme na znojemských silnicích zaznamenali celkem dvanáct řidičů, kteří byli pod vlivem návykových látek. U osmi jsme zjistili alkohol (tři nadýchali více než jedno promile a jeden dokonce téměř dva a půl). Další čtyři pak měli pozitivní test na užití pervitinu, marihuany nebo extáze. Většinu jsme přistihli v rámci silničních kontrol, ale dva se prozradili sami tím, že bourali. Tyto dvě dopravní nehody se naštěstí obešly bez zranění. 
     Nejvyšší hladinu alkoholu v krvi měl dvacetiletý muž ze Znojemska, který v pondělí ve čtvrt na dvanáct dopoledne projížděl s osobním autem Opel Corsa obcí Kravsko. Zřejmě se nevěnoval plně řízení a u hřbitova narazil do dvou plastových kontejnerů a plechové popelnice. Pokračoval však v jízdě dál. Vyvrátil ještě dopravní značku a zastavil se až o zábradlí mostku přes potok, kde zůstal s vozidlem viset. Způsobená hmotná škoda je asi patnáct tisíc korun. Mladík nadýchal 2,31 promile alkoholu. Řidičský průkaz jsme mu na místě zadrželi.
     Pozornost na sebe upoutal také pětatřicetiletý muž za volantem osobního vozu Audi A6 s rakouskou registrační značkou. Ten jel v pátek od obce Chvalovice směrem k hraničnímu přechodu Hatě. Když v těchto místech po sedmé hodině večerní předjížděl, nedával znamení o změně směru jízdy. Po jeho zastavení pak ani nepředložil řidičský průkaz a osvědčení o registraci vozidla. Navíc měl na několika místech prasklé čelní sklo přímo ve stírané ploše a test na užití drog měl pozitivní na pervitin. Zakázali jsme mu pokračovat v další jízdě a uložili kauci pětadvacet tisíc korun. Vzhledem k tomu, že peníze nesložil, vozidlo jsme mu zajistili. Všem dvanácti řidičům pod vlivem návykových látek jsme zakázali pokračovat v další jízdě. Jejich protiprávním jednáním se budeme dále zabývat.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 23. dubna 2019

Odkazy do noveho okna

obec Kravsko

obec Kravsko 

Detailní náhled

obec Kravsko

obec Kravsko 

Detailní náhled

obec Kravsko

obec Kravsko 

Detailní náhled

obec Kravsko

obec Kravsko 

Detailní náhled

obec Kravsko

obec Kravsko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem